ua en ru

Рабінович: держава зобов'язана забезпечити достаток пенсіонерам, які працювали на неї все життя

Рабінович: держава зобов'язана забезпечити достаток пенсіонерам, які працювали на неї все життя Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович впевнений, що держава може вільно платити зарплату близько тисячі євро

Держава зобов'язана забезпечити достаток пенсіонерам, які працювали на неї все життя. Про це заявив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі на телеканалі "112 Україна", передає РБК-Україна.

"Я презентував економічну програму партії "За життя". Я вважаю, що держава може вільно платити зарплату близько тисячі євро. Тому що всі економічні механізми, які працюють в Україні, нічим не відрізняються від Румунії, Угорщини, Чехії та Словаччини, де вже мінімальні зарплати на високому рівні. Чому у нас так не може бути? Механізми, які задіяли наші сусіди, економічно правильні, а у нас – економічно тупі. Просто вони ведуть економіку правильним курсом, а ми – ідіотським", – заявив парламентарій.

За його словами, обов'язок держави – забезпечити пенсіонеру гідну пенсію.

"Якщо держава не в змозі забезпечити пенсіонеру, який чесно відпрацював все життя, гідну пенсію, то така держава приречена. Тому що всі зрозуміють, що треба красти, інакше не зможеш нормально жити. Немає сенсу працювати на державу, яка тебе тільки грабує. Пенсія – це не просто хочу. Люди, які нас з вами годували, поїли, країну будували, повинні жити гідно", – підкреслив народний депутат.

Також політик називав прописані в програмі партії "За життя" конкретні кроки, які, на його думку, дозволять платити гідні зарплати і пенсії.

"У нас з вами сьогодні є достатній запас земельних ресурсів, які потрібно покласти у наш земельний національний банк. І отримати близько 6 мільярдів доларів, які будуть спрямовані тільки на соціальну сферу на рік-два, поки ми піднімемо економіку. Тоді ми зможемо підняти всю країну і забезпечити гідне життя людям", – резюмував Рабинович.