ua en ru

Рабінович: без єдності антикорупційних органів підсумку боротьби з корупцією не буде

Рабінович: без єдності антикорупційних органів підсумку боротьби з корупцією не буде Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович прокоментував ситуацію навколо НАБУ і САП

Народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що без єдності антикорупційних органів підсумку боротьби з корупцією не буде. Про це політик заявив в ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

"Я завжди говорив, що ми підтримуємо НАБУ. Підтримуємо хоча б тому, що вони збаламутили це болото. Підтримуємо тому, що у нас загалом більше надії ні на кого немає. Тому що їм законодавчо передані такі повноваження. Але ось ця ситуація з Холодницьким (керівник САП Назар Холодницький, – ред.) і Ситником (директор НАБУ Артем Ситник, – ред.), безумовно, дуже складна, тому що їм треба було працювати в дружбі, тоді був би результат", – упевнений він.

Він додав, що без єдності антикорупційних органів позитивного підсумку боротьби з корупцією не буде.

"Конфлікт між Холодницьким і Ситником не на користь Україні точно. Нам треба єдність антикорупційних органів. Нам треба це зараз. Я дуже сподіваюся, що вони знайдуть спільну мову, якось прийдуть до результату і почнуть разом боротися з корупцією, і в процесі цієї боротьби помиряться. Це буде абсолютно ідеальний результат і для них, і для нас. А розбірки між собою, якщо дуже хочеться, треба влаштовувати потім, коли переможемо корупцію", – зазначив Рабінович.

Він також розповів про подані ним законопроекти, які допоможуть викоренити корупцію в Україні.

"Я подав три законопроекти, які вбивають корупцію на корені. Перший – заборонити працювати з офшорними компаніями держпідприємствам. Другий – заборонити депутатам Верховної Ради балотуватися більше одного разу. Це основа основ перемоги над корупцією. Жоден депутат не повинен другий раз сидіти у Верховній Раді. Третій – судова система не підлягає демонтажу – треба перейти до виборності суддів, як це було зроблено в тій же Америці свого часу", - сказав парламентарій.

Також він розповів, що планує запросити засоби масової інформації на суд з Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК), "щоб українці розуміли, що відбувається в країні".

Як повідомляв раніше Рабінович, після продажу ним задекларованої земельної ділянки та внесення виручених коштів у французький суд повернути Україні закордонної нерухомості одного з лідерів "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна вартістю близько 40 мільйонів євро, НАЗК відкрило проти політика дві справи.

"Я не встигаю судитися. По мені зараз НАЗК відкрило дві справи. Я подав у суд на агентство. І я буду запрошувати на цей суд телебачення – я хочу, щоб люди подивилися, що коїться в нашій державі. При мільярдних розкраданнях в країні вони відкрили на мене справу через те, що я продав свою ділянку землі і заплатив за арешт вілли Льовочкіна у Франції. Звичайно, мій вчинок мафію образив. Це прецедент! Я звертаюся до всіх телекомпаній. Може, хтось і відгукнеться, щоб транслювати цей репортаж із залу суду", – заявив парламентарій.