ua en ru

Рабінович: гроші на ремонт доріг "розчиняються" у віллах Льовочкіна і "вишки Бойка"

Рабінович: гроші на ремонт доріг "розчиняються" у віллах Льовочкіна і "вишки Бойка" Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович вважає, що уряд дав "відмашку на розкрадання" бюджетних грошей

Оголосивши в Україні "рік доріг", уряд дав "відмашку на розкрадання" бюджетних грошей, призначених на ремонт трас, так як за фактом українські дороги "розчиняються" віллах Сергія Льовочкіна і вишках Юрія Бойка (лідери "Опозиційного блоку", – ред.). Таку заяву зробив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі телеканалу NewsOne.

"На початку року прем'єр-міністр оголосив, що 2018 рік буде "роком доріг". Розумна людина розуміє, що в цьому році влада буде заробляти на дорогах, і розмір відкатів з 20-30% підніметься до рекордних 99%. Доріг просто немає! Очевидно, що величезні гроші, які Кабмін виділить на реконструкцію трас, підуть на відкати чиновникам. Я сам, повертаючись з Одеси в Київ, відчув результати роботи "Укравтодору". Коли їдеш по наших дорогах, складається відчуття, що дорога потрапила під обстріл! Їздити неможливо, вся країна це бачить і знає! Влада просто зариває кошти в асфальт, набиваючи при цьому кишені. Знаєте, де в результаті наші дороги? Вони розчинилися в офшорах чиновників, у віллах Льовочкіна або вишки Бойка", - сказав парламентарій.

Лідер партії "За життя" зазначив, що проблеми з дорогами в Україні пов'язані не тільки з відкатами, але і з повною відсутністю контролю над виконанням ремонтних робіт.

"Дивовижно, але у нас фінансової інспекції в країні немає. Сир і миші залишилися один на один, ніхто не стежить і не контролює, як витрачається бюджет, а уряд вже двічі не звітує Раді! Парадоксально те, що після мільярдних вливань в минулому році, ремонтники, які не досягли бажаного результату, в цьому році отримали від уряду в рази більше коштів. Виходить, що якість виконаної роботи ніхто не перевіряє, колосальні гроші на ремонт виділяються, при цьому більшу частину просто розкрадають! У нас же кожну маленьку дорогу будує офшорна компанія!", - сказав Рабінович.

На його думку, "відремонтувати Україну" зможуть лише ті політики, які не знайомі з крадіжками – саме таких треба обирати в парламент.

"У Раду потрібно обирати тих політиків, яким не знайоме слово "красти", але які знають, як будувати і створювати. Треба йти на вибори і почати разом з "За життя" ремонтувати Україну!", – переконаний народний депутат.

Він підкреслив, що Україна повинна вибрати менеджерів, які зможуть відбудувати країну за два роки, і що це цілком реалістично.

"Гучними гаслами благополуччя не досягти! Потрібно відбудовувати свою країну, дороги, підвищувати рівень життя громадян, вибудовувати ефективну економіку. А для цього треба вибрати інших менеджерів, які знають, як це зробити за два роки. І ми підемо на вибори, виберемо життя і побудуємо процвітаючу Україну – "Швейцарію Східної Європи"!", – резюмував лідер партії "За життя".