ua en ru

Р.Поланськи поміщений під домашній арешт на альпійському курорті Гштаад.

Кінорежисер Роман Поланськи поміщений під домашній арешт в своєму альпійському шале в курортному містечку Гштаад. Як повідомило швейцарське Міністерство юстиції, "сьогодні Р.Поланськи був звільнений з-під варти на період розгляду запиту про його екстрадицію в США і перевезений в Гштаад, де знаходиться під домашнім арештом".

Р.Поланськи був доставлений в свій будинок у супроводі поліції, його зустрічали дружина і двоє дітей. Журналісти не змогли побачити режисера за тонованими стеклами поліцейського автомобіля, повідомляє Associated Press.

Раніше швейцарський суд задовольнив клопотання адвокатів Р.Поланськи про звільнення режисера з в'язниці під заставу в 4,5 млн дол. У Берні вирішують питання про екстрадицію метра кінематографа в США у справі 30-річної давності.

Нагадаємо, що відомий кінорежисер Р.Поланськи був арештований 27 вересня 2009 р. на вимогу США в швейцарському Цюріху, куди він прибув на міжнародний кінофестиваль. У Америці його звинувачують в тому, що в 1978 р. він вступив в зв'язок з 13-річною школяркою-фотомоделю Самантою Геймер. Режисер визнав себе винним у зв'язку з неповнолітньою, після цього п'ять інших звинувачень прокуратури, зокрема в згвалтуванні, були скасовані. У 1978 р. режисер біг із США, щоб уникнути в'язниці за звинуваченнями в педофілії, і більше туди не повертався.