ua en ru

Р.Зварич звинуватив владу у відмові співпрацювати із ТСК щодо розслідування діяльності RUE

Народний депутат від НУ-НС, голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України щодо рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, розслідування фактів корупційної діяльності ЗАТ "РосУкрЕнерго" і причетності до цього посадових осіб органів державної влади та арешту екс-голови Державної митної служби України А.В. Макаренка Роман Зварич звинуватив владу у відмові співпрацювати із ТСК. Про це повідомляє офіційний сайт БЮТ.

"Ми не можемо отримати жодного документу, який запитуємо. Звертаючись за тим чи іншим документом ми отримували стандартну відповідь від всіх органів державної влади про те, що у матеріалах справи є таємний документ", - підкреслив Р.Зварич.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування фактів корупційної діяльності RosUkrEnergo запросила на своє наступне засідання міністра палива і енергетики Юрія Бойка.

Рішення було ухвалено одностайно членами комісії на сьогоднішньому засіданні ТСК.

Р.Зварич повідомив, що під час парламентських канікул він мав неформальну зустріч з міністром палива та енергетики, який, за його словами, заявив про готовність співпрацювати з ТСК та з'явитись на засідання у разі запрошення.

Нардеп також запропонував членам ТСК винести на розгляд парламенту пропозицію про продовження терміну роботи Комісії, який закінчується наприкінці вересня.