ua en ru

Р.Кузьмін не виключає виділення справи відносно Л.Кучми в окреме провадження

Заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін не виключає виділення справи, початої відносно екс-президента України Леоніда Кучми, в окрему кримінальну справу і спрямування її до суду по аналогії зі справами полковника міліції Миколи Протасова, колишнього начальника головного управління кримінального розшуку МВС України Олексія Пукача і колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченко. Про це Р.Кузьмін заявив на сьогоднішньому брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, Р.Кузьмін заявив: "У справі про вбивство Гонгадзе проводиться велика кількість слідчих дій. Сама справа, почата за фактом вбивства журналіста, розслідується групою слідчих, кожен з яких займається відпрацюванням свого напряму". Він також повідомив, що основна справа за фактом вбивства журналіста залишається у відомстві головного управління по розслідуванню особливо важливих справ Генеральної прокуратури України, а у справі Л.Кучми продовжують проводитися очні ставки.

"Послідовність допитів і прізвищ свідків, як ви самі розумієте, внесені до слідчої таємниці, і я не маю права вам розповідати кого після кого допитуватимуть, в який час і в якому місці. Ви можете не сумніватися, що всі необхідні свідки будуть допитані. В усякому разі, ми для робимо все, щоб жодне не з'ясоване питання таким не залишилося", - відзначив Р.Кузьмін

На питання журналістів про те, чи в справі вбитого журналіста Георгія Гонгадзе допитуватимуться колишній перший заступник розділу Служби безпеці України Олександр Сацюк і колишній глава НАК "Нафтогаз України" Ігор Бакай і чи є дані про спроби Л.Кучми домовитися через цих людей з колишнім майором державної охорони Миколою Мельниченком з приводу передачі або продажі плівок, Р.Кузьмин відповів, що якщо у тих або інших журналістів є інформація, яка підлягає перевірці, то в Генеральній прокуратурі України її готові розглянути.