ua en ru

Р.Кузьмін: Іноземні експерти, які досліджували кров В.Ющенко, не відбирали її у нього особисто

Жоден експерт, який досліджував кров Віктора Ющенка, не відбирав її у нього особисто. Іноземні медики використовували пробірки з кров'ю, які були передані ним з Києва. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" повідомив перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

"Кров перевозилася з України зусиллями управління Державної охорони. Хто може гарантувати, що в процесі перевезення не було скоєно втручання, у тому числі підміна?", - заявив Р.Кузьмін.

Він також додав, що іноземні експерти, які досліджували кров, не можуть зробити висновок про те, що ця кров належала В.Ющенко.

У той же час, зауважив Р.Кузьмін, українські медики використовували укладення іноземних експертів і підтвердили їх вердикт.

Сьогодні єдиним виходом для того, щоб продовжити розслідування, є повторна здача крові для проведення повторної експертизи. Сьогодні ГПУ не має у своєму розпорядженні достатньо доказів, що підтверджують версію про умисне отруєння В.Ющенка діоксином.

Нагадаємо, раніше Р.Кузьмін повідомив, що ГПУ має намір закрити справу про отруєння В.Ющенка у разі його відмови від повторної експертизи крові.