ua en ru

Qantas Airways роздасть 100 тис. безкоштовних авіаквитків в якості компенсації за дводенний простій

Найбільша австралійська авіакомпанія Qantas Airways роздасть 100 тис. безкоштовних авіаквитків в якості компенсації пасажирам за дводенний простій її літаків в кінці жовтня. Всі пасажири Qantas, чиї рейси були скасовані 29-31 жовтня 2011 р., зможуть безкоштовно здійснити політ туди і назад в економ-класі на будь-якому напрямку в Австралії або між Австралією і Новою Зеландією, передає австралійська телекомпанія ABC.
Маркетинговий хід, покликаний відновити довіру клієнтів, обійдеться Qantas в 20 млн австралійських дол. (21 млн дол.), підрахували місцеві ЗМІ. "Ця пропозиція - лише одна з ініціатив, на які ми хочемо піти, щоб вибачитися перед нашими клієнтами і повернутися до стабільності в роботі", - заявив глава Qantas Алан Джойс.
В кінці минулого місяця Джойс шокував австралійську громадськість, повідомивши про повне припинення роботи авіакомпанії через масові страйки персоналу. В ситуацію був змушений втрутитися уряд Австралії, який вимагав від профспілок припинити акції протесту. Спеціальний орган влади Fair Work Australia, що відповідає за вирішення трудових спорів, наказав авіакомпанії і профспілкам повернутися за стіл переговорів. Польоти Qantas були відновлені 31 жовтня, дводенний простій обійшовся компанії в 68 млн австралійських дол. (71 млн дол.).