ua en ru

У п'яти областях завтра почнеться атестація керівного складу поліції

У п'яти областях завтра почнеться атестація керівного складу поліції Фото: глава Нацполиции Хатія Деканоїдзе

Протягом травня-червня атестацію планують завершити

Національна поліція 11 травня почне переатестацію керівного складу обласних управлінь поліції. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Три комісії будуть атестувати від 25 до 45 керівників кожного главку. В цілому атестацію поліцейські пройдуть 16 областей. Протягом травня-червня атестацію планують завершити", - говориться в повідомленні.

"При проведенні атестації на кожного поліцейського керівника сформують так зване "досьє", повідомила голова Нацполиции Хатія Деканоїдзе на нараді за участю представників МВС.


За її словами, комісії будуть вивчати не тільки інформацію по кожному поліцейському, який проходить атестацію (декларації, дані з відкритих джерел), але й інформацію про роботу претендента на своїй посаді. Зокрема, буде вивчатися статистика резонансних справ у регіоні та роль керівника у їх розкритті.

Наголошується, що радники глави МВС України Володимир Філенко, Іван Стойко та Іван Варченко очолять три комісії, які найближчим часом будуть проводити атестацію керівного складу поліції – заступників начальників п'яти територіальних ГУНП та їх структурних підрозділів.

Зокрема, з завтрашнього дня починається атестація керівного складу поліції Чернігівської, Черкаської, Вінницької, Житомирської та Херсонської областей. Комісії проведуть співбесіди з 25-45 керівниками в залежності від регіону.

Нагадаємо, в кінці квітня начальник Нацполиции Хатія Деканоїдзе повідомила, що поліцейські забезпечені технічним обладнанням на 35%.