ua en ru

П’ять тисяч греко-католиків зібралися на центральній площі Львова на спільну молитву

27 жовтня на площі перед Львівським театром опери та балету імені С. Крушельницької відбувся урочистий захід "Світло віри" з нагоди завершення Року віри у Львівській архиєпархії УГКЦ, повідомляє "Релігія в Україні".

Під час акції владика Ігор, архиєпископ і митрополит Львівський, поблагословив мешканців Львова та передав зібраній спільноті запалену свічку як символ віри. Також ієрарх очолив молебень до Христа-Чоловіколюбця за участю духовенства та громади міста.

Звертаючись до громади міста ієрарх вказав на основи віри у Старому і Новому Завітах, наголошуючи, що віра в Бога - це могутня сила. "Коли Авраам почув голос Бога, який закликав його йти у невідомому напрямку, то покинув землю, житло, рідних та богів, яким служив. Повірив правдивому Богу й пішов за Його покликом, маючи 75 років", - зазначив промовець.

В рамках заходу "Світло віри" також відбувся конкурс дитячих малюнків і культурно-мистецька програма.

Рік віри на загальнокатолицькому рівні розпочався 11 жовтня 2012 року. Цього дня Папа Венедикт XVI його урочисто відкрив. Синод Єпископів УГКЦ, який проходив 9-16 вересня 2013 року в м. Вінніпезі (Канада), відгукнувшись на ініціативу, проголосив 2013 рік в УГКЦ Роком віри та створив оргкомітет, котрий мав запланувати відповідні духовні заходи на загальноцерковному рівні в контексті Ювілею 1025-ліття Хрещення Русі-України.