ua en ru

П'ять нардепів від Криму вирішили скласти мандати у Верховній Раді

Депутати Верховної Ради України від Партії регіонів Віталіна Дзоз, Олег Парасків, Валентина Лютікова, Сергій Брайко і Григорій Груба, обрані по мажоритарних округах в Криму в 2012 р., вирішили скласти мандати в українському парламенті, після виборів в Крим.

Депутати Верховної Ради України від Партії регіонів Віталіна Дзоз, Олег Парасків, Валентина Лютікова, Сергій Брайко і Григорій Груба, обрані по мажоритарних округах в Криму в 2012 р., вирішили скласти мандати в українському парламенті, після виборів в Крим. Про це депутати заявили сьогодні на прес-конференції в Сімферополі, передає "Крым.Реалии".

"Моє перебування у Верховній Раді України далі некоректно. Тому сьогодні заявляю, що я складаю з себе повноваження депутата Верховної Ради України і з великим задоволенням передаю свої повноваження колегам, обраним в Криму на чесних, прозорих виборах. Вони будуть працювати з нашими виборцями",- зазначила Дзоз.

Її підтримав депутат Парасків, зазначивши, що так і не зміг налагодити міст взаєморозуміння між Кримом і Києвом.

"Ми не мали права підписати заяви. Мав бути міст - спроба порозуміння між Україною і Кримом. На жаль, нам ця спроба не вдалася, нас дуже слабо чули... Я теж не бачу для себе можливим перебування у складі депутатського корпусу у Верховній Раді", - заявив Парасків.

Про свою допомогу новообраним депутатам кримського "парламенту" і заявила нардеп Лютікова.

"Я заявляю про складання повноважень депутата Верховної Ради, влада, обрана 14 вересня, легітимна, обрана більшістю голосів, вибори були прозорі. Будемо раді допомогти порадою молодим депутатам", - сказала Лютікова.

"Я абсолютно підтримую рішення моїх товаришів, моїх колег. Я повторно звертаюся до Верховної Ради про зняття з себе повноважень депутата, там я, природно, не бачу", - заявив Брайко.

Про повторне складення з себе депутатських повноважень в українському парламенті заявив і Груба: "Виборці, які нас обирали, 14 вересня явку показали, своє ставлення до подій, це дорогого коштує. Волевиявлення потрібно поважати. Я повторно подаю заяву (до Ради про складання мандата - ред). Я складаю повноваження депутата".

Нагадаємо , 14 вересня 2014 р. в Криму пройшли вибори в місцеві органи влади. Виборчком Криму затвердила результати виборів депутатів Ради Криму: 70 мандатів отримали представники "Єдиної Росії", інші п'ять дісталися ЛДПР. Україна, Євросоюз, США і НАТО не визнали результати виборів у Криму.

Генпрокуратура України порушила за фактом незаконних виборів кримінальну справу.