ua en ru

Путін заявляє, що домовився з Порошенко про доставку російської гумдопомоги залізницею

Президент Росії Володимир Путін заявив, що домовився з Президентом України Петром Порошенком про доставку другої партії російської гуманітарної допомоги по залізниці.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що домовився з Президентом України Петром Порошенком про доставку другої партії російської гуманітарної допомоги по залізниці. Про це він заявив в інтерв'ю Першому каналу.

"Ми домовилися про те, що ми реалізуємо запропонований президентом Порошенко план надання допомоги нужденним людям у Луганську та Донецьку. І підемо за запропонованим ним шляхом - будемо відвантажувати потрібну людям продукцію, товари залізничним транспортом. Це було його пропозицію, я з ним погодився", - сказав Путін.

Зазначимо, сьогодні голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко повідомляв, що вирішення питання з прийомом другого гуманітарного вантажу з Росії може вирішитися в найближчі 10 днів.

Нагадаємо, попередній російський конвой зайшов в Україну 22 серпня. У зв'язку з цим вибухнув скандал, оскільки його входження не було остаточно погоджено з українською владою і Міжнародним комітетом Червоного хреста. Тоді українські митники встигли перевірити тільки 34 вантажівки з понад 200 в'їхали.