ua en ru

Путін заявив, що на Донбасі немає російської армії

Путін заявив, що на Донбасі немає російської армії Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін заявив, що на Донбасі є "міліцейські формування"

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що на території окупованого Донбасу немає російської армії. Про це він заявив сьогодні в ході прес-конференції.

"Російської армії на території Донбасу немає. Але там дійсно створені певні військові міліцейські формування, які є самодостатніми й готові відбити будь-які великомасштабні військові акції проти Донбасу", - заявив Путін.

Президент РФ підкреслив, що якщо б не ці "формування" на Донбасі сталася різанина масштабів Сребрениці (один з епізодів війни в Югославії 1991-1995 рр., в результаті якого загинуло до 8 тисяч чоловік, - ред.). Путін вважає, що її могли б влаштувати "націоналістичні батальйони".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США назвали гуманітарну ситуацію на Донбасі найгіршою за три роки. Зокрема, офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойерт зазначала, що США закликають Російську Федерацію зробити негайні кроки для вирішення гуманітарної кризи шляхом виведення своїх сил і згоди на надійну миротворчу місію ООН.

Крім того, спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Російська Федерація може припинити погіршення ситуації на Донбасі.