ua en ru

США назвали гуманітарну ситуацію на Донбасі найгіршою за три роки

США назвали гуманітарну ситуацію на Донбасі найгіршою за три роки Фото: Хізер Нойєрт (U. S. Department of State)

США закликають РФ вжити негайні кроки для розв'язання гуманітарної кризи на Донбасі

США назвали гуманітарну ситуацію на Донбасі найгіршою за три роки. Про це на брифінгу повідомила офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойєрт, повідомляється на сайті Держдепу.

"Гуманітарна ситуація на сході України є однією з найгірших за останні три роки, і вона погіршується. Більше 1 мільйона чоловік в регіоні Донбасу не забезпечені продовольством, а в минулому році число жертв серед цивільного населення значно зросла", - заявила вона.

Крім того, Нойєрт зазначила, що США закликають Росіийську Федерацію зробити негайні кроки для вирішення гуманітарної кризи шляхом виведення своїх сил і згоди на надійну миротворчу місію ООН.

"Ми також закликаємо українців зробити більше для полегшення страждань і захисту цивільного населення і критичної інфраструктури", - додала вона.

Вона також зазначила, що США глибоко стурбовані ескалацією насильства і погіршенням гуманітарної ситуації на сході України.

"Ми знову закликаємо Росію припинити артилерійські і ракетні обстріли українських цивільних районів і дотримуватися угоди про припинення вогню, яка міститься в мінських угодах... Рішення про припинення насильства на сході України і забезпечення більш тісних відносин з США і міжнародним співтовариством прямо пов'язане з Росією" , - додала вона.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Російська Федерація може припинити погіршення ситуації на Донбасі.

"Гуманітарна криза в Східній Україні найгірша за 3 роки і погіршується. Росія може покласти край цьому, припинивши втручання і підтримку так званих сепаратистів, реалізувавши мінські угоди", - написав він.