ua en ru

Путін запевнив Меркель, що російська сторона у газових переговорах з Україною уповноважена на конструктив

Президент Росії Володимир Путін запевнив канцлера Німеччини Ангелу Меркель, що російська сторона у газових переговорах з Україною і Євросоюзом уповноважена на конструктив. Про це Путін заявив Меркель у телефонній розмові увечері 10 червня, передає прес-служба Президента РФ.

"Володимир Путін наголосив, що, незважаючи на виниклі труднощі, російська делегація уповноважена продовжити розмову з конструктивних позицій, із прицілом на досягнення взаємоприйнятної домовленості", - наголошується в повідомленні.

Путін і Меркель обговорювали хід консультацій, які ведуться у Брюсселі у форматі Росія-ЄС-Україна, з вирішення ситуації з оплатою Києвом заборгованості за російський природний газ.

Нагадаємо, за підсумками чергового раунду газових переговорів у Брюсселі 10 червня "Газпром" вкотре переніс крайній термін введення передоплати за газ для "Нафтогазу". Цього разу на 16 червня.

Сторони поки не змогли досягти домовленостей з оплати боргу "Нафтогазу" перед "Газпромом". "Газпром" очікує від НАКу близько 2 млрд дол. "Нафтогаз" же не згоден із ціною, встановленою російською компанією.