ua en ru

Путін запідозрив владу Туреччини в контактах з бойовиками

Путін запідозрив владу Туреччини в контактах з бойовиками Фото: Володимир Путін

За словами Путіна, влада Туреччини не можуть впоратися з бандформуваннями, тому що в контакті з ними

Президент Росії Володимир Путін форумі прокремлівського Загальноросійського народного фронту в Йошкар-Оле заявив, що влада Туреччини поки не справляється з припливом різних бандформувань, тому що в контакті з ними. Про це повідомляє ТАСС.

"У Туреччині, з якою у нас склалися відомі відносини не нашої вини, влади, на жаль, не справляються поки з припливом різних бандформувань з найближчих країн, тому що, схоже, перебувають з ними в контакті", - відзначив Путін.

Так, відносини Москви і Анкари різко погіршилися після того, як в наприкінці листопада минулого року турецькі ВПС збили російський Су-24, який брав участь у операції проти ісламістів в Сирії.


У результаті цього загинули командир екіпажу літака, а також ще один російський військовий, який взяв участь в рятувальної операції.

Після цього Росія ввела санкції проти Туреччини, в зокрема, заборонила чартери між країнами, а також рекомендувала туроператорам відмовитися від продажу турів в Туреччину.

Також російська сторона заявила, що атака на Су-24 пов'язана з бажанням забезпечити шляху доставки нафти бойовикам "Ісламської держави".

Нагадаємо, раніше ИГИЛ обстріляв турецьке місто, в результаті чого дві людини загинуло.