ua en ru

Путін все ще вважає Януковича легітимним Президентом України

Президент Росії Володимир Путін все ще вважає відстороненого Верховною Радою Віктора Януковича легітимним Президентом України.

Президент Росії Володимир Путін все ще вважає відстороненого Верховною Радою Віктора Януковича легітимним Президентом України. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму.

"Є тільки чотири умови повалення Президента. Перша - це смерть. І я так вважаю, що його (Януковича) хотіли знищити... За Конституцією він чинний Президент", - заявив Путін.

На думку Президента РФ, набагато розумніше було зробити те, про що в лютому домовились Янукович і опозиція, що включає і проведення референдуму про статус регіонів.

"Почалася громадянська війна і хаос (після усунення Януковича). Навіщо це потрібно було робити, якщо Янукович на все погодився?... Ми б як ідіоти платили Україні 15 млрд дол., тримали б низькі ціни на газ, далі продовжували б субсидіювати економіку", - заявив Путін.

"Навіщо створювати собі проблеми, які наводять на думки про нелегітимність виборів. Потрібно було провести референдум на сході, провести вибори Президента", - додав він.