ua en ru

Путін у новорічному зверненні згадав про приєднання Криму до РФ

Путін у новорічному зверненні згадав про приєднання Криму до РФ

Президент Росії Володимир Путін у новорічному привітанні, яке вже почули мешканці Камчатського краю, підбив підсумки року, а також згадав про приєднання Криму до РФ.

Путін подякував росіянам за "незмінну готовність відстоювати інтереси Росії".

"Зараз, коли ми підбиваємо підсумки року, хотів би щиро подякувати вам за згуртованість і солідарність, за глибокі почуття правди, честі, справедливості, відповідальності за долю своєї країни, за незмінну готовність відстоювати інтереси Росії, бути разом з нею й у дні тріумфу, і в пору випробувань, домагатися виконання наших найсміливіших і масштабних планів", - йдеться у привітанні.

"Любов до Батьківщини - одне з найпотужніших почуттів, що підносить. Вона повною мірою виявилася у братній підтримці жителів Криму і Севастополя, коли вони твердо вирішили повернутися у свій рідний дім. Ця подія назавжди залишиться найважливішою віхою у вітчизняній історії", - заявив Президент РФ.

Як приклад виконання "найсміливіших і масштабних планів" Путін навів Олімпіаду в Сочі. "Вона (мрія, - ред.) не просто збулася: ми не тільки підготували і провели найкращу в історії зимову Олімпіаду, але і перемогли в ній", - наголосив Путін.

Він зазначив, що в Новий рік "кожен думає, насамперед, про благополуччя своєї сім'ї", додавши, що "із щастя і успіху кожної людини складається процвітання" країни.

Цього року фоном новорічного привітання Путіна став московський Кремль. До сьогоднішнього дня у Кремлі не називали місце, де проводитиметься запис традиційного новорічного звернення Президента. "Ми ніколи це не анонсуємо і не розповідаємо", - говорив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

Зараз Спаська вежа Кремля, яка традиційно служить місцем запису новорічного звернення Президента, закрита на реставрацію, ремонт триватиме кілька місяців.

Як повідомлялося, Путін не згадав Порошенка у своєму новорічному привітанні лідерам країн.