ua en ru

Путін: в Україні Рада частково легітимна, всі інші органи - ні

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в Україні частково легітимна лише Верховна Рада України, інші гілки влади нелегітимні

Президент Росії Володимир Путін (на фото) вважає, що в Україні з легітимних органів влади на даний момент існує тільки Верховна Рада, і те вона, на його думку, лише частково легітимна. Про це Путін заявив на прес-конференції, яка транслюється на центральних телеканалах Росії.

"На Україні з легітимних органів влади - парламент частково так, всі інші - ні", - заявив Путін.

Він також підкреслив, що вважає легітимним Президентом України Віктора Януковича, хоча і зазначає, що влади у нього в Україні вже немає.

"Є юридично легітимний тільки один Президент, хоч у нього і немає влади, - це Янукович. Є три способи усунення від влади - смерть, особиста заява, імпічмент. В останньому повинні брати участь Конституційний Суд, Верховна Рада... Ця процедура не була проведена", - зазначив Путін.

"Бути може, тому нинішні власті прийняли рішення про розгін Конституційного Суду, що не вписується в законодавчі рамки України і Європи. Навіть дали доручення генеральній прокуратурі порушити кримінальні справи проти суддів Конституційного Суду. Це що таке? Цей нонсенс, це чоботи всмятку", - додав Президент РФ.