ua en ru

Путін - вбивця і агент КДБ, з ним треба розмовляти з позиції сили, - Маккейн

Путін - вбивця і агент КДБ, з ним треба розмовляти з позиції сили, - Маккейн Фото: сенатор США Джон Маккейн закликав не недооцінювати Володимира Путіна

Сенатор сподівається, що Дональд Трамп буде дослухатися до порад призначеного ним главою міноборони Джеймса Маттіса

Американський сенатор від Республіканської партії Джон Маккейн стурбований позицією новообраного президента США Дональда Трампа щодо Росії та її президента Володимира Путіна і вважає, що глава РФ не та людина, яку можна недооцінювати. Про це він заявив у ефірі CBS.

"Володимир Путін - бандит, вбивця і агент КДБ. Давайте називати Володимира Путіна тим, ким він є. Чи означає це, що ви не повинні мати справу з ним або говорити з ним? Звичайно, ви поговорите з ним. Але ви повинні робити це так, як робив Рональд Рейган, і саме з позиції сили", - підкреслив сенатор.

Маккейн поскаржився, що не знає, що робити з позицією Трампа щодо доповіді ЦРУ про спроби впливу Росії на вибори в США, і повідомив про намір створити комісію на двопартійній основі у складі сенаторів з комітетів розвідки, у закордонних справах і зі збройних сил для подальшого вивчення ступеня впливу і намірів РФ.

Сенатор сподівається, що Трамп все-таки буде дослухатися до порад таких людей, як призначений ним главою міністерства оборони генерал Джеймс Маттіс, як вести справи з Росією.

"Я сподіваюся, що він приведе тих людей, яких поважає, яких поважає американський народ, і прийме факти. Факти про поведінку Росії, і не тільки щодо кібератаки на виборчу кампанію 2016 року в США, але й в усьому світі", - заявив він.

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп сказав, що він не вірить звітам Центрального розвідувального управління про втручання Росії у вибори в США і вважає цю інформацію "смішною".