ua en ru

Путін і Трамп обговорили майбутню зустріч і питання Сирії

Путін і Трамп обговорили майбутню зустріч і питання Сирії Фото: Володимир Путін і Дональд Трамп провели третю розмову по телефону

Глави держав обговорили перспективи співпраці РФ і США в боротьбі з тероризмом у Сирії

Сьогодні, 2 травня 2017 року, президент Росії Володимир Путін по телефону обговорив зі своїм американським колегою Дональдом Трампом двосторонні відносини в контексті міжнародних проблем, зокрема сирійське питання. Розмова між двома лідерами стала третьою з моменту вступу Трампа на посаду, передає РИА Новости.

Зазначено, що лідери обговорили перспективи співпраці Росії і США в боротьбі з тероризмом у Сирії, а також "докладно обговорили ситуацію на Корейському півострові". У цьому контексті Путін закликав до стриманості і зниження рівня напруженості.

Як повідомляється, під час розмови також порушувалося питання першої зустрічі Путіна і Трампа. Лідери Росії і США висловилися на користь організації особистої зустрічі на полях саміту G20 у Гамбурзі, який має відбутися протягом 7-8 липня 2017 року.

Крім того, однією з головних тем розмови російського й американського президентів стала Сирія і ситуація на Близькому Сході.

Нагадаємо, раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявляв, що у графіку глави РФ Володимира Путіна на 2 травня запланована телефонна розмова з президентом США Дональдом Трампом.