ua en ru

Кремль підтвердив заплановану на 2 травня телефонну розмову Трампа і Путіна

Кремль підтвердив заплановану на 2 травня телефонну розмову Трампа і Путіна Фото: Дональд Трамп і Володимир Путін поговорять по телефону

У графіку глави Росії на 2 травня заплановані такі переговори

У графіку глави РФ Володимира Путіна на 2 травня запланована телефонна розмова з президентом США Дональдом Трампом. Про це підтвердив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Так, ми це підтверджуємо", - сказав Пєсков на прохання журналістів прокоментувати відповідне повідомлення з Вашингтона.

Нагадаємо, раніше стало відомо про майбутню розмову лідерів двох країн. Зокрема повідомлялося, що розмова голів США і Росії намічена на 12:30 за часом східного узбережжя США (19:30 за київським часом). При цьому в Білому домі повідомили, що основною темою бесіди Трампа і Путіна має стати ситуація в Сирії.

Раніше президенти США і РФ уже двічі говорили по телефону - в кінці січня, невдовзі після інавгурації Дональда Трампа, і 4 квітня, коли Трамп зателефонував Путіну, щоб висловити співчуття у зв'язку з вибухом у метрополітені Санкт-Петербурга.

Точна інформація про те, коли має відбутися особиста зустріч президентів США і Росії, поки відсутня. Не виключено, що зустріч двох лідерів може відбутися наприкінці травня на території однієї з європейських держав.