ua en ru

Путін став невиїзним до президентських виборів 2012 р. в РФ

У статусі кандидата в президенти Росії Володимир Путін має намір з подвійним запалом "прасувати" неосяжні простори батьківщини. Закордонних відряджень до березня 2012 р. в робочому графіку прем'єра не значиться. Це потрібно, щоб отримати на президентських виборах більше голосів, ніж зможе отримати на парламентських "Єдина Росія", вважають експерти.

По всій видимості, Китай став першою і останньою закордоном у робочому графіку Путіна - кандидата в президенти Росії. Саме в Пекіні прем'єр розповів Заходу і Сходу, навіщо він повертається до Кремля - щоб зміцнити систему управ ¬ ління країною. "Ми віддаємо собі звіт в тому, що і як треба робити", - відповів прем'єр за себе і нинішнього президента Дмитра Медведєва.
"З великою часткою ймовірності більше закордонних відряджень до березня 2012 року у прем'єр-міністра не буде", - розповіло джерело в Білому домі. "Глава уряду має намір повністю сконцентруватися на внутрішніх справах", - підтвердив прес-секретар прем'єра Дмитро Пєсков.Зустрічатися з зарубіжними колегами Володимир Путін буде, але вдома. Так, у найближчий понеділок у Петербурзі з його участю відбудеться засідання ради глав урядів ШОС.
Відсутність закордонних відряджень буде з лишком компенсоване "домашніми" виїздами. І без того легкий на підйом прем'єр має намір з подвійним запалом "прасувати" російську глибинку. "Якщо раніше глава уряду волів літати російськими містами і селами в основному одним днем з поверненням до Москви нехай навіть за північ, то тепер його чекають майже гастролі - з міста в місто", - розповіли в уряді.
Змістовно формат робочих поїздок Путіна-прем'єра і Путіна - кандидата в президенти не буде кардинально відрізнятися, зазначає Дмитро Пєсков."Зрозуміло, якісь процедурні моменти, пов'язані з виборчою кампанією, неминуче з'являться, коли і якщо у Володимира Путіна з'явиться офіційний статус кандидата в президенти країни, - пояснює він. - Але в цілому продовжиться щоденна рутинна робота: прем'єр розбиратиметься в проблемах якцілих галузей, так і окремо взятих людей ".
У Путіна все в порядку з рейтингом і ще більше в порядку з конкурентами - вони передбачувані і не небезпечні, відзначає гендиректор Центру політичних технологій Олексій Макаркін. "Масована піар-кампанія потрібна Путіну для того, щоб отримати на виборах президента більше голосів, ніж" Єдина Росія "отримає на парламентських виборах, - вважає він. - Завдання в якомусь сенсі парадоксальна, оскільки Путіну доведеться спочатку зробити все для гідного результату"Єдиної Росії", а потім ще більше - для власного ".
Для прем'єра настає гаряча пора. Експерти не виключають, що і традиційне спілкування Путіна з народом, і офіційне висунення в президенти Росії пройдуть до парламентських виборів, чого раніше ніколи не бувало. І все це - в скарбничку партії влади, оскільки список "ЕдРа" хоч і очолює Дмитро Медведєв, але лідером залишається все ж прем'єр.
У цьому році Володимир Путін встиг відвідати дев'ять країн, не рахуючи ближнього зарубіжжя у вигляді Україні і Білорусії і майже Росії у вигляді Абхазії. Ніде довго він не затримувався: один, максимум два дні. На кожну з закордонів доводилося не менше шести поїздок всередині Росії.