ua en ru

Путін повідомив Обамі про провокаційних ультранаціоналістичних елементах на Україні

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом США Бараком Обамою розповів про провокаційні, злочинні дії ультранаціоналістичних елементів, які нинішня влада в Києві вітає.

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом США Бараком Обамою розповів про провокаційні, злочинні дії ультранаціоналістичних елементів, які нинішня влада в Києві вітає., повідомила прес-служба Кремля. Телефонна розмова відбулася за ініціативою американської сторони.

"У відповідь на виявлену Обамою заклопотаність планами можливого використання російських збройних сил на території України Путін привернув увагу на провокаційні, злочинні дії ультранаціоналістичних елементів, які вітаються нинішньою владою в Києві", - йдеться в повідомленні.

Президент РФ також акцентував наявність реальних загроз життю і здоров'ю громадян Росії і численних співвітчизників, які перебувають на українській території. "Путін підкреслив, що у разі подальшого поширення насильства на східні регіони України та Крим Росія залишає за собою право захищати свої інтереси і проживає там російськомовне населення", - наголошується в повідомленні Кремля.