ua en ru

Путін сумнівається, що Україна отримає від США обіцяний 1 млрд дол

Президент Російської Федерації Володимир Путін сумнівається, що Україна отримає від США обіцяний 1 млрд дол. фінансової допомоги.

Президент Російської Федерації Володимир Путін сумнівається, що Україна отримає від США обіцяний 1 млрд дол. фінансової допомоги. Про це він заявив сьогодні під час наради з членами Ради безпеки РФ, повідомляє прес-служба Кремля.

"У чому полягає проблема на найближчий час - вона полягає в тому, що Росія не може нести в односторонньому порядку таке навантаження. Саме тому ми звернулися до наших європейських партнерів і друзів, з тим щоб всім разом якомога швидше провести зустріч і визначити шляхи допомоги і підтримки української економіки. Якщо дійсно хтось по-доброму ставиться до України, дійсно любить український народ, він повинен внести свій внесок до недопущення банкрутства української економіки. Пиріжками на Майдані не обійдешся. Цього недостатньо для того, щоб утримати українську економіку від повного хаосу. Наші американські партнери, які ось так негативно відреагували на нашу пропозицію - і дуже дивно, що це відбувається - як відомо, заявили про те, що готові надати один мільярд доларів, і то не у вигляді кредитів і допомоги, а у вигляді гарантій. Що таке гарантії? Гарантії тим банкам, які готові були б фінансувати Україну. Але таких банків немає. Значить, і ніякої допомоги немає. Ситуація справді дуже дивна. І це викликає у нас законне занепокоєння", - сказав Путін.