ua en ru

Путін вважає дискваліфікацію легкоатлетів з РФ несправедливою

Путін вважає дискваліфікацію легкоатлетів з РФ несправедливою Фото: Володимир Путін

Путін обіцяв, що збірна почне боротьбу з допінгом

Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає дискваліфікацію легкоатлетів з РФ несправедливою і нецивілізованою. Про це повідомляє BBC.

"Люди, які не мають ніякого відношення до порушень, - чому вони повинні страждати за інших? Це взагалі не вписується ні в які рамки цивілізованої поведінки", - вважає Путін.


За його словами, Росія посилить боротьбу з допінгом: "Сподіваюся, що ми знайдемо якесь рішення, але це зовсім не означає, що ми збираємося образитися і сказати, що ми і з допінгом боротися не будемо. Якраз навпаки, ми посилимо боротьбу з допінгом".

У IAAF наполягають, що російським легкоатлетам не можна брати участь в Олімпіаді під прапором своєї країни. Там кажуть, що шанс взяти участь в іграх є тільки у тих спортсменів, які доведуть свою "чистоту" і погодяться виступити як "нейтральні" атлети.

Нагадаємо, Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) залишила в силі дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики, таким чином, спортсмени з Росії пропускають Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.