ua en ru

Путін розповів Обамі про "триваючий розгул екстремістів" в Україні

Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом США Бараком Обамою, в ході якого розповів про "розгул екстремістів" в Україні

Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом США Бараком Обамою, в ході якого розповів про "розгул екстремістів" в Україні, повідомила прес-служба Кремля.

"Путін привернув увагу Обами до триваючого розгулу екстремістів, що безкарно вчиняють акти залякування відносно мирних жителів, владних структур, органів правопорядку в різних регіонах і в Києві", - йдеться в повідомленні.

"У цьому контексті російський лідер запропонував розглянути можливі кроки міжнародного співтовариства за сприяння стабілізації обстановки. Домовилися, що найближчим часом конкретні параметри такої спільної роботи будуть обговорені керівниками зовнішньополітичних відомств Росії та США", - зазначили в Кремлі.

Під час бесіди була порушена тема Придністров'я.

"Президент Росії також привернув увагу до фактичної зовнішньої блокади Придністров'я, що призводить до суттєвого ускладнення умов життя мешканців регіону, перешкоджає їх пересуванню, нормальної торгової і економічної діяльності. Підкреслено, що Росія виступає за справедливе і всеосяжне врегулювання придністровської проблеми, зацікавлена в ефективній роботі чинного переговорного формату "5+2", - йдеться в повідомленні.