ua en ru

Путін розповів, що давно знав про існування атомної бомби у КНДР

Путін розповів, що давно знав про існування атомної бомби у КНДР Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

За його словами, Кім Чен Ір ще на початку 2000 року розповідав йому про наявність атомної бомби

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Кім Чен Ір ще на початку 2000 року розповідав йому про наявність атомної бомби у Північній Кореї і десятилітнє існування цієї країни під західними санкціями ситуацію не змінили. Про це повідомляє ТАСС.

"Ось дивіться, у 2001 році я по дорозі в Японю був у Північній Кореї і зустрічався з батьком нинішнього лідера. Він мені тоді ще сказав, що у них є атомна бомба, ну так. Більше того, вони з допомогою простих артилерійських систем могли легко дістати до Сеула. Це було коли? У 2001 році! Зараз 2017 рік, країна живе в умовах постійних санкцій, а замість атомної бомби у них тепер воднева", - сказав Путін, виступаючи на Російській енергетичному тижні.

Нагадаємо, раніше мінімум вісім танкерів КНДР з паливом, які в цьому році покинули Росію, вирушили на батьківщину і оголосили інші місця призначення.

Всі танкери були завантажені дизельним паливом, повідомив джерело в компанії, яка обслуговує судна у Владивостоці. Їх вантажопідйомність становила від 500 до 2 тис. тонн. Одним з цих танкерів був північнокорейський Ma Du San. На терміналі Перша річка, що належить російській Независимой нафтогазової компанії (ННК), на Ma Du San завантажили 545 тонн суднового палива. В транспортній накладній вказано, що паливо, яким був завантажений Ma Du San, надійшло з Хабаровського нафтопереробного заводу, яким володіє ННК.