ua en ru

Путін розраховує військовим шляхом стабілізувати ситуацію в Сирії

Путін розраховує військовим шляхом стабілізувати ситуацію в Сирії Фото: Володимир Путін

Президент РФ в черговий раз висловив підтримку режиму Башара Асада

Президент Росії Володимир Путін розраховує військовим шляхом стабілізувати ситуацію в Сирії. Про це він розповів в інтерв'ю одному з російських телеканалів, передає прес-служба лідера РФ.

За словами Путіна, успішність наступу сирійської армії значною мірою залежить від рішень уряду Сирії."Ми не можемо брати на себе зайві зобов'язання і ніколи їх не брали. Я з самого початку сказав, що активна фаза нашої роботи на території Сирії буде обмежена за часом терміном наступальних операцій цієї самої сирійської армії. І наше завдання полягає в тому, щоб стабілізувати законну владу і створити умови для пошуку політичного компромісу", - зазначив Путін.

При цьому він додав, що розраховує стабілізувати ситуацію в Сирії військовим шляхом.

"Військовим шляхом, звичайно. Коли поруч зі столицею стоять підрозділи міжнародних терористів ІДІЛ та іже з ними, то тоді, напевно, жодного бажання домовлятися з владою Сирії, які мало не в облозі сидять у своїй власній столиці, напевно, не виникає. І навпаки: якщо сирійська армія покаже свою життєздатність і готовність боротися з тероризмом, покаже, що влада може це зробити, тоді і можливості досягнення політичних компромісів будуть значно вище", - заявив Путін.

Крім того, він спростував можливість участі Збройних сил РФ в наземній операції в Сирії.

"Ми не збираємося цього робити, і наші сирійські друзі про це знають", - підкреслив лідер РФ.

Нагадаємо, Росія і Саудівська Аравія домовилися про взаємодію в боротьбі з тероризмом.