ua en ru

Путін продовжив санкції проти ЄС

Путін продовжив санкції проти ЄС Фото: Президент РФ Володимир Путін

Президент РФ сьогодні підписав відповідний указ

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про продовження відповідних санкцій проти Європейського союзу (ЄС) на один рік. Про це повідомляж прес-служба Кремля.

"Голова уряду звернувся до мене з листом продовжити заходи, які ми взяли у відповідь на дії наших партнерів з деяких країн. Я сьогодні згідно з цим листом підписав указ про продовження дії окремих спеціальних економічних заходів у цілях забезпечення безпеки Російської Федерації і прошу уряд оперативно підготувати і видати відповідну постанову уряду", - заявив Путін.

За його словами, санкції продовжуються до сьогоднішнього дня.

У відповідь на це прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив, що "ці документи вже зараз у стадії підготовки".

Нагадаємо, рада Європейського союзу 22 червня 2015 р., прийняв рішення про продовження санкцій проти Росії до 31 січня 2016 р. "Це є наслідком угоди в Європейській Раді у березні 2015 року, коли лідери ЄС зв'язали тривалість цих санкцій з повною реалізацією мінських угод, які передбачені до 31 грудня 2015 року", - сказано в офіційному прес-релізі сайті Ради ЄС.

Раніше повідомлялося, що Росія у відповідь на санкції заходу хоче розширити ембарго на ввезення квітів і шоколаду з країн Європейського союзу. За словами заступника голови Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко, розглядаються пропозиції щодо обмеження поставок квіткової продукції з країн Євросоюзу, а також пропонується заборонити ввезення європейського шоколаду. "На полицях російських магазинів розміщуються елітні сорти шоколаду з Євросоюзу, наприклад з Бельгії, Франції, Німеччини. І це саме той сегмент ринку, який наші виробники хотіли б зайняти. Адже у нас є можливості виробляти шоколад елітних сортів", - сказав Алексєєнко.