ua en ru

Росія у відповідь на санкції хоче заборонити ввезення квітів і шоколаду з ЄС

Росія у відповідь на санкції хоче заборонити ввезення квітів і шоколаду з ЄС Фото: бельгійський шоколад

Російські виробники самі готові заповнити полиці в магазинах елітним шоколадом

Росія у відповідь на санкції заходу хоче розширити ембарго на ввезення квітів і шоколаду з країн Європейського союзу (ЄС). Про це заявив заступник глави Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко, передає "Газете.Ru".

За словами Алексєєнко, в даний час лунають пропозиції щодо обмеження поставок квіткової продукції з країн Євросоюзу.

"Багато інші країни готові нам поставляти квіти, та й своя галузь у разі ембарго починає потихеньку відновлюватися. Також давно звучать заклики до того, щоб поставки з Латинської Америки йшли безпосередньо, а не через ті ж Нідерланди", - розповідає чиновник.

Крім цього вітчизняні виробники, за його словами, пропонують заборонити ввезення і європейського шоколаду.

"На полицях російських магазинів розміщуються елітні сорти шоколаду з Євросоюзу, наприклад з Бельгії, Франції, Німеччини. І це саме той сегмент ринку, який наші виробники хотіли б зайняти. Адже у нас є можливості виробляти шоколад елітних сортів", - сказав Алексєєнко.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін 6 серпня 2014 р. підписав указ про застосування окремих спеціальних економічних заходів для забезпечення безпеки. Імпорт низки товарів з країн, які ввели санкції проти Росії, був обмежений на рік. У відповідний список потрапили яловичина, свинина, фрукти, птиця, сири і молочна продукція, горіхи та інші продукти.

Вчора, 22 червня, ЄС продовжив санкції проти Росії.