ua en ru

План ООН для України профінансовано лише на 39%

План ООН для України профінансовано лише на 39% Фото: Пан Гі Мун

Пан Гі Мун заявив, що збройний конфлікт на Донбасі має бути вирішений винятково мирним шляхом

План Організації Об'єднаних Націй (ООН) для України профінансовано тільки на 39%. Про це на відкритті 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив її генсек Пан Гі Мун, передає телеканал "112 Україна".

За словами Пан Гі Муна, в ООН не вистачає грошей для того, щоб рятувати достатню кількість людських життів.

"У нас не вистачає грошей для того, щоб рятувати достатню кількість людських життів, у нас тільки половина того, щоб допомогти народу Іраку, Південного Судану і Ємену. І лише третина для Сирії. Наш відповідний план для України профінансовано на 39%. А заклик по Гамбії, де кожна четверта дитина страждає від затримки в рості, поки не зустрів жодної реакції", - зазначив генсек ООН.

При цьому Пан Гі Мун додав, що збройний конфлікт в Україні, як і багато інших у світі, має бути вирішено винятково мирним шляхом.

Раніше в ООН заявляли про розробку спеціального плану розвитку України на найближчі 15 років. За даними ООН, у збройному конфлікті на Донбасі загинули вже 8 тис. людей.

Нагадаємо, напередодні в ООН заявили про стурбованість у зв'язку з видворенням гуманітарних співробітників зі східної України.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко обговорить питання відправки миротворців на Донбас на Генасамблеї ООН.