ua en ru

Путін пригрозив США заходами у відповідь за спроби оточити Росію системами ПРО

Путін пригрозив США заходами у відповідь за спроби оточити Росію системами ПРО Фото: Володимир Путін (http://putin.kremlin.ru)

Путін прогнозує новий виток гонки озброєнь між Росією та США

Російська Федерація застосує відповідні заходи за спроби США оточити свою територію системами протиракетної оборони (ПРО). Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю у фільмі режисера Олівера Стоуна, показ якого відбувся на телеканалі Showtime.

На думку Путіна, США мають намір оточити територію Росії протиракетними комплексами.

"У Східній Європі будуть встановлені комплекси, на морі - на кораблях, які будуть чергувати в Середземному морі та у північних морях. І на Алясці стоять. Тобто практично територія Росії буде оточена цими системами...це ще одна груба велика стратегічна помилка наших партнерів. Тому що на всі ці дії Росія дасть адекватну відповідь. Це буде означати не що інше, як ще один виток гонки озброєнь. При цьому наша відповідь буде набагато дешевшою", - заявив Путін.

За його словами, Росія змушена розвивати ударні сили у відповідь на вихід США з угоди щодо розміщення ПРО. При цьому Путін підтвердив, що Росія виступає за подальше роззброєння і діалог з США по балансу ядерних сил.

Нагадаємо, раніше Путін звинуватив США і Європу в конфлікті Росії з Україною.