ua en ru

Путін вигадує нову історію України, - The Economist

Путін вигадує нову історію України, - The Economist Фото: Володимир Путін

Україна зараз зображується як невдала держава, яке підводить своїх західних партнерів

Президент Росії Володимир Путін вигадує нову історію України, за допомогою якої намагається показати, що він - великодушний російський лідер, який застерігає ЄС від підтримки України. Про це йдеться у статті видання The economist.

"У первісному варіанті російська пропагандистська машина намагалася зобразити Україну як нео-нацистську державу, чиї солдати спалили села і розіп'яли дітей на сході країни. Але після того, як в Росії на 9 травня влаштували величезний парад, знаменуючи свою перемогу над німецьким (і побічно українським) фашизмом, почала формуватися нова нова сюжетна лінія", - йдеться в статті.

Відзначається, що Україна зараз зображується як невдала держава, яка не може розплатитися з боргами, і яка підводить своїх західних партнерів.

"Образ війни, який домінував на російському телебаченні за минулий рік, був витіснений казками про дипломатичні перемоги Росії та невдачі України. Якщо війна відновиться, російська пропаганда буде розповідати про зневірених українців", - зазначає видання.

Повідомляється, що нова історія призначена не тільки для росіян, а й для європейських і американських лідерів.

Нагадаємо, лідери "нормандської четвірки" закликали Володимира Путіна до "негайного" виконання мінських угод.