ua en ru

Путін надав Жерару Депардьє громадянство РФ

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про прийняття до громадянства Російської Федерації актора Жерара Депардьє, повідомляє прес-служба Кремля.

"Відповідно до пункту "а" статті 89 Конституції Російської Федерації задовольнити заяву про прийом в громадянство Російської Федерації Депардьє Жерара Ксавьє, народженого в 1948 р. у Франції", - йдеться в указі Президента.

Нагадаємо, раніше французький актор, лауреат премій "Золотий глобус", "Сезар", кавалер ордена Почесного легіону Депардьє заявив, що має намір відмовитися від французького паспорта. Артист переїхав до Бельгії, де податкове законодавство більш ліберальне до заможних громадян.

Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро назвав переїзд актора "недостойним", після чого Депардьє визнав потрібним відповісти на претензії політика. Артист задається питанням, як прем'єр-міністр має право судити його.

Зазначимо, раніше повідомлялося про наміри Депардьє отримати бельгійське громадянство. ЗМІ повідомили також про те, що актор придбав будинок у Бельгії. Приводом до цього послужило небажання артиста платити податок на розкіш, припустили журналісти.

Читайте також: У Франції скасовано 75-відсотковий податок для багатих громадян, - рішення Конституційного суду