ua en ru

Путін позитивно оцінив підсумки переговорів з Порошенком у Мінську

Президент Росії Володимир Путін сказав, що переговори з українським Президентом Петром Порошенком були корисними, але визнав, що вони не просунулися далеко на шляху до завершення військового конфлікту на сході України, роль в якому Росія заперечує.

Президент Росії Володимир Путін сказав, що переговори з українським Президентом Петром Порошенком були корисними, але визнав, що вони не просунулися далеко на шляху до завершення військового конфлікту на сході України, роль в якому Росія заперечує. Про це повідомляє Reuters.

"В цілому я їх оцінюю позитивно. Думаю, що ця зустріч у такому форматі була корисна. Я, правда, не знаю, чим це все закінчиться. У всякому разі, у нас була можливість ще раз сформулювати наші заклопотаності", - сказав Путін, який з'явився перед журналістами глибоко за північ і на самоті.

Порошенко в цей час ретирувався в українське посольство, де зробив коротку заяву для преси, назвавши переговори з Путіним "дуже важкими і складними". Він сказав, що домовився про підготовку плану припинення вогню на сході України.

Путін, у свою чергу, повідомив, що деталі цього плану з Порошенком не обговорював і не збирається.

"Ми предметно не говорили, і ми - Росія - і не можемо предметно говорити про умови припинення вогню, про якісь домовленості між Києвом, Донецьком і Луганськом - це не наша справа, це справа самої України. Ми можемо тільки сприяти, щоб створити обстановку довіри для можливого - і, на мій погляд, вкрай необхідного - переговорного процесу. От ми про це говорили", - сказав Путін.

"Російська сторона буде робити все для якнайшвидшого початку мирного процесу, а на наш погляд, цей процес повинен розпочатися якомога швидше", - сказав Путін.

Коментуючи затримання десятка російських десантників на території України, він сказав, що вони, ймовірно, заблукали, і висловив надію, що Україна поверне їх "без проблем".

"Я не отримував ще доповіді, але перше, що я чув, - вони патрулювали кордон і могли опинитися на українській території. Вони ж заходили до нас, українські військовослужбовці. І на бронетехніці заходили. Проблем ніколи не виникало. Сподіваюся, що в даному випадку з українською стороною проблем не буде", - сказав Путін.