ua en ru

Путін привітав Онуфрія з обранням главою УПЦ МП

Президент Росії Володимир Путін привітав Митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія з обранням Предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату.

Президент Росії Володимир Путін привітав Митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія з обранням Предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

"Переконаний, що у цей непростий для України час Ваша діяльність як духовного пастиря буде сприяти примиренню і порозумінню між людьми, відновлення злагоди і стабільності в суспільстві. Прийміть побажання доброго здоров'я, благополуччя, небесної допомоги. Успіхів у непростій і відповідальному архіпастирському служінні на благо Української православної церкви і всієї повноти Руської православної церкви!", - йдеться в тексті привітання.

Нагадаємо, 13 серпня главою Української православної церкви Московського патріархату був обраний митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій. Патріарх Московський і всієї Русі Кирило підтвердив і благословив обрання Онуфрія главою Української православної церкви Московського патріархату.

Попередній глава УПЦ МП митрополит Володимир (в миру-Віктор Сабодан) помер 5 липня 2014 р. після тривалої хвороби.