ua en ru

Путін зажадав відповісти на санкції ривком виробництва

Західні санкції проти Росії порушують принципи Всесвітньої торгової організації, сказав президент РФ Володимир Путін і зажадав від уряду і губернаторів забезпечити ривок у реальному секторі, щоб заповнити "ємний внутрішній ринок якісними товарами вітчизняного виробництва.

Західні санкції проти Росії порушують принципи Всесвітньої торгової організації, сказав президент РФ Володимир Путін і зажадав від уряду і губернаторів забезпечити ривок у реальному секторі, щоб заповнити "ємний внутрішній ринок якісними товарами вітчизняного виробництва. Про це передає Reuters.

"За наступні півтора-два роки потрібно зробити ривок у підвищенні конкурентоспроможності реального сектору, зробити те, на що раніше пішли б роки", - сказав Путін на засіданні Держради, присвяченій імпортозаміщення.

Путін сказав, що кількість конкурентоспроможних товарів російського виробництва неухильно зростає: в числі лідерів він перерахував оборонну і атомну галузі.

Відкриваючи засідання в четвер, він назвав в числі інструментів, якими влада збирається стимулювати заявлений "ривок", - доступні кредити, підвищення конкуренції і розвиток транспортної інфраструктури. Путін доручив уряду придумати, як домогтися прогресу в цих областях.

Нагадаємо, 12 вересня 2014 р. набрали чинності нові санкції ЄС проти Росії. Обмежувальні заходи торкнулися трьох великих російських паливно-енергетичних компаній, російських оборонних концернів, провідних банків РФ і т.д. Крім цього, були введені персональні санкції.