ua en ru

Путін відвідав у Севастополі табір байкерів з клубу "Нічні вовки"

Президент РФ Володимир Путін прямуючи з Севастополя в Ялту відвідав табір байкерів з клубу "Нічні вовки", передає радіо "Росія 24".

На під'їзді до табору Путіна зустрів лідер руху Хірург, який майже відразу після обміну привітаннями запросив Президента на чергове байк-шоу, яке пройде в Криму 20 і 21 липня. "Якщо Ви самі не зможете, то, можливо, запишіть відеозвернення до хлопців, вони дуже просили", - звернувся він до глави російської держави. "Обов'язково зробимо", - відреагував Путін.

За словами Хірурга, головною темою майбутнього байк-шоу стане героїчна історія Севастополя. Байкер розповів, що мешканці цього міста до "Нічних вовків" ставляться дуже добре і просять "не зраджувати Севастополь. "Не віддавайте Севастополь", - підтримав жителів Путін. - Але і Новоросійськ не забувайте".

Наступного року, як пояснив лідер байкерів, "Нічні вовки" збираються провести шоу вже у Волгограді і присвятити його 70-річчя битви під Сталінградом, а в 2014 році планують організувати міжнародний зліт в Сербії, в якому візьмуть участь російські, українські та сербські байкери.

У свою чергу, Путін поцікавився, скільки членів клубу приїжджають в табір під Севастополем. За словами Хірурга, в середньому за літо тут бувають до 80 тис. байкерів. "Це не просто розважалівка, це перетворилося в народну дипломатію", - пояснив він. Глава РФ не міг не відзначити, що серед членів клубу стало більше дівчат. "Минулого разу, коли я у вас був, не звернув увагу. І мені сподобалося, як ви, такі здорові мужики, до них звертаєтеся: дбайливо, з повагою", - сказав він.

Завершивши розмову, Путін побажав "Нічним вовкам" удачі і попрямував на переговори зі своїм українським колегою Віктором Януковичем.

Нагадаємо, влітку 2009 р. Путін відвідав "штаб-квартиру" "Нічних вовків" в Москві. Роком пізніше - влітку 2010 р. - Путін приїжджав до Севастополя на байк-фестиваль. У серпні 2011 р. Путін приїхав до Новоросійська на 16-й байк-фестиваль і очолив колону байкерів за кермом триколісного "Харлея". Навесні 2011 р. деякі з учасників зльотів супроводжували Путіна на футбольний матч молодіжних команд "Зеніт" і "Црвена зірка" в Белграді.