ua en ru

Путін: Порошенко запропонував озброїти представників ОБСЄ на Донбасі

Путін: Порошенко запропонував озброїти представників ОБСЄ на Донбасі Фото: Путін заявив, що Порошенко запропонував озброїти представників ОБСЄ на Донбасі

Путін заявив, що Порошенко запропонував посилити присутність ОБСЄ на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін під час "Прямої лінії" заявив, що президент України Петро Порошенко запропонував озброїти представників ОБСЄ на Донбасі.

"У нас ось не так давно була розмова з Петром Олексійовичем Порошенком... Він запропонував посилити присутність ОБСЄ, в тому числі - його пропозиція, щоб співробітники ОБСЄ були зі зброєю на лінії розмежування, й домогтися повного припинення вогню", - розповів Путін.


Він підкреслив, що РФ підтримує цю пропозицію.

"Але треба тепер з західними партнерами опрацювати, щоб ОБСЄ прийняло таке рішення - значно збільшило кількість своїх співробітників і, якщо треба, прописало би у мандаті можливу наявність у них вогнепальної зброї", - зазначив Путін.

Крім того, за словами російського президента, країни Заходу повинні працювати в Україні, а Росія "все, що могла, зробила".

Нагадаємо, Путін вході "Прямої лінії" заявив, що сумнівається в швидкому скасуванні санкцій проти РФ. За його словами, Росія в разі продовження західних санкцій продовжить відповідні обмеження.