ua en ru

Путін пообіцяв дотримуватися незалежного зовнішньополітичного курсу

Путін пообіцяв дотримуватися незалежного зовнішньополітичного курсу

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв проводити незалежний зовнішньополітичний курс "в умовах непростої міжнародної обстановки". Про це він сказав у привітанні працівників і ветеранів МЗС з Днем дипломатичного працівника.

За словами російського лідера, в існуючих умовах ефективна робота Міністерства закордонних справ, посольств, генконсульств та інших зарубіжних представництв "набуває особливого значення".

"Вона є запорукою того, що Російська Федерація, незважаючи ні на який тиск, буде і далі проводити незалежний зовнішньополітичний курс, що відповідає корінним інтересам нашого народу і йде в руслі забезпечення глобальної безпеки і стабільності", - підкреслив Путін.

Путін звернув увагу, що перед дипломатичними працівниками "стоять дуже важливі завдання".

"На порядку денному, зокрема, зміцнення Євразійського економічного союзу, розвиток багатопланового співробітництва з нашими партнерами на різних континентах, у тому числі в рамках головування Росії в ШОС і БРІК", - нагадав він.

Путін висловив упевненість, що дипломати і надалі будуть "з повною віддачею трудитися на благо Батьківщини", "спираючись на славні традиції російської дипломатії".

Нагадаємо, прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що посилення санкцій проти РФ спрямоване на дестабілізацію ситуації в Україні.