ua en ru

Путін помилував Надію Савченко

Путін помилував Надію Савченко Фото: у Росії підписано указ про помилування Надії Савченко

За словами Пєскова, про помилування Савченко просили родичі загиблих журналістів ВГТРК

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про помилування української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Родичі загиблих журналістів ВГТРК з міркувань гуманності просили Путіна помилувати Савченко, до цього вони зустрічалися з Медведчуком (Віктор Медведчук представляє українську сторону в гуманітарній підгрупі контактної групи з Донбасу, - ред.)", - повідомив Пєсков.

Нагадаємо, що незаконно засуджена українська льотчиця Надія Савченко перебувала в полоні в Росії близько двох років, в результаті отримавши вирок до 22 років позбавлення волі. Але пізніше, президент України Петро Порошенко провів переговори з "нормандської четвіркою", де погодив умови повернення Саваченко в Україну. Цією умовою став обмін льотчиці на засуджених в Україні російських ГРУшников, помилування яким Порошенко підписав сьогодні вранці.


На даний момент Надія Савченко прибула в Україну президентським літаком. Її зустрічали в аеропорту Бориспіль родичі, журналісти і члени політичних партій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обмін Савченко на ГРУшников погодила "нормандська четвірка" під час останніх телефонних переговорів.