ua en ru

Путін підтвердив участь РФ у переговорах про асоціацію України з ЄС

Путін підтвердив участь РФ у переговорах про асоціацію України з ЄС Фото: Володимир Путін

Російську делегацію в Брюсселі представить міністр економічного розвитку Улюкаєв

Президент Росії Володимир Путін підтвердив участь російської сторони у тристоронніх політичних переговорах щодо угоди про асоціацію України з Євросоюзом 17-19 травня в Брюсселі. Про це російський лідер заявив на прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає прес-служба Кремля.

"Хотів би відзначити, що ми, звичайно, розмовляли і про розвиток двосторонніх відносин, говорили про необхідність продовжити наші переговори щодо договору про асоціацію України з Євросоюзом стосовно нашим економічним інтересам. Хочу вас проінформувати, що 17-19 травня цього року Брюссель має виїхати наша делегація на чолі з міністром економічного розвитку (Олексій Улюкаєв, - ред.)", - заявив Путін.

Нагадаємо, у вересні 2014 року Росія, Україна і Євросоюз домовилися про відтермінування набрання чинності до 31 грудня 2015 року не менш 27 пунктів економічної частини угоди про асоціацію України і ЄС, проти яких виступили в Москві. Президент Росії Володимир Путін у вересні 2014 року оцінив збиток від асоціацію України з Євросоюзом для російської економіки в 100 млрд руб.

Напередодні повідомлялося, що Євросоюз наполягає на вступ в силу угоди про вільну торгівлю з Україною з 1 січня 2016 року, незважаючи на вимогу Росії відкласти цей термін ще на деякий час.