ua en ru

Путін підписав закон, що регулює виплати допомоги по безробіттю у Криму і Севастополі

Президент РФ Володимир Путін підписав федеральний закон "Про особливості правового регулювання відносин, пов'язаних з виплатою допомоги по безробіттю, у зв'язку із прийняттям у Російську Федерацію Республіки Крим та утворенням у складі Російської Федерації нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя". Про це повідомили у прес-службі Кремля.

Федеральний закон прийнятий Держдумою 21 листопада і схвалений Радою Федерації 26 листопада 2014 р.

Федеральним законом передбачається збереження після 1 січня 2015 р. умов і строків виплати, а також розмірів допомоги по безробіттю громадянам, які проживають на територіях Республіки Крим та м. Севастополя, яка їм була призначена до 31 грудня 2014 року (включно) відповідно до законодавства, що діяло на цих територіях за станом на 21 лютого 2014 року.

"При цьому протягом періоду отримання даної допомоги у випадку, коли її розмір дорівнює або буде перевищувати розмір максимальної величини допомоги по безробіттю, визначений урядом Російської Федерації (4900 рублів), громадянам за рахунок коштів федерального бюджету буде виплачуватися допомога по безробіттю в розмірі зазначеної максимальної величини, а законодавством Республіки Крим і м. Севастополя будуть встановлені доплати, з тим щоб сумарний розмір раніше призначеної допомоги не знижувався", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Путін підписав закон про введення вільної економічної зони у Криму.