ua en ru

Путін підписав Воєнну доктрину Росії

Путін підписав Воєнну доктрину Росії

Президент Росії Володимир Путін підписав нову редакцію Воєнної доктрини РФ. Про це повідомляється на сайті Кремля.

"Уточнення Воєнної доктрини Російської Федерації проведено на виконання рішення Ради Безпеки Росії від 5 липня 2013 року", - йдеться в повідомленні.

Розробка нової воєнної доктрини ведеться за дорученням Путіна протягом останніх трьох місяців.

Серед головних військових загроз у ній названі посилення НАТО, створення і розгортання систем стратегічної протиракетної оборони, а також інформаційний вплив на молодь з метою підриву історичних, духовних і патріотичних традицій у галузі захисту Вітчизни.

Як раніше заявляв заступник секретаря Радбезу РФ Михайло Попов, поправки пов'язані з розширенням НАТО, проблемою ПРО і українською кризою. 13 грудня стало відомо, що у воєнній доктрині Росії з'явиться положення про неядерне стримування.

Раніше, виступаючи перед колегією Міноборони, Путін поставив завдання до 2021 року повністю перевести на сучасне озброєння ядерні сили наземного базування і модернізувати весь парк стратегічних бомбардувальників.

За словами Путіна, доктрина залишиться оборонною. "Наша воєнна доктрина, тим не менш, не змінюється. Вона має, як відомо, винятково оборонний характер, проте свою безпеку ми будемо відстоювати послідовно і жорстко", - наголосив Президент РФ.

Нагадаємо, раніше Путін заявляв, що нікому не під силу домогтися військової переваги над Росією.