ua en ru

Путін підписав перелік заходів по здешевленню пасажирських перевезень з РФ в Криму

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав перелік заходів по здешевленню пасажирських перевезень з Росії в Крим.

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав перелік заходів по здешевленню пасажирських перевезень з Росії в Крим. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

"До 20 травня 2014 р. ... уряду Російської Федерації ... забезпечити прийняття нормативних правових актів, що передбачають встановлення з 1 червня 2014 р. ставки податку на додану вартість при реалізації послуг з перевезення пасажирів і багажу повітряним транспортом у Кримський федеральний округ і в зворотному напрямку в розмірі 0 відсотків ... Надати субсидії організаціям повітряного транспорту з метою забезпечення доступності повітряних перевезень пасажирів в м. сімферополь і в зворотному напрямку ... фінансування заходів щодо забезпечення роботи транспортної інфраструктури та підприємств транспорту у літній туристичний сезон 2014 року в Кримському федеральному окрузі", - йдеться в переліку доручень.

При цьому Путін доручив сформувати акваторії будівництва апарелі для забезпечення діяльності залізничної переправи "Крим - Кавказ". Також глава держави РФ дав завдання надати до 1 жовтня 2014 р. субсидії автономній некомерційній організації "Транспортна дирекція Олімпійських ігор" на організацію перевезень пасажирів у прямому і непрямому змішаному повідомленні з Кримським федеральним округом і в зворотному напрямку.

Крім цього, Путін доручив Мінтрансу Росії спільно з Мінекономрозвитку Росії забезпечити встановлення відкритим акціонерним товариством "Аерофлот - російські авіалінії" спеціального тарифу на період літнього туристичного сезону 2014 року на перевезення одного пасажира та його багажу за маршрутом Москва - Сімферополь і в зворотному напрямку на всі місця в салоні економічного класу.