ua en ru

Путін підписав федеральний закон про "право на забуття" в Інтернеті

Путін підписав федеральний закон про "право на забуття" в Інтернеті Фото: Володимир Путін

Користувач отримує право вимагати від інтернет-пошукачів видалення посилань на інформацію про себе

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав Федеральний закон "Про внесення змін до Федерального закону "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації" та статті 29 і 402 Цивільного процесуального кодексу Російської Федерації". Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Федеральним законом встановлюється, що оператор пошукової системи на вимогу фізичної особи (заявника) зобов'язаний припинити видачу відомостей про покажчики сторінки сайту в мережі Інтернет, що дозволяють отримати доступ до інформації про заявника, поширюваної з порушенням законодавства Російської Федерації, що є недостовірною, а також неактуальною, втратила значення для фізичної особи в силу наступних подій або його дій", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, винятком є ​​інформація про події, які містять ознаки кримінальних діянь, строки притягнення до кримінальної відповідальності за якими ще не минули, і інформація про здійснення фізичною особою злочину, по якому не знято або не погашена судимість.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вузах Саратова заборонили Facebook, Twitter і Instagram.