ua en ru

Путін як і раніше вважає зміну влади в Україні антиконституційним переворотом

Президент Росії Володимир Путін як і раніше вважає зміну влади в Україні антиконституційним переворотом.

Президент Росії Володимир Путін як і раніше вважає зміну влади в Україні антиконституційним переворотом. Про це Путін заявив в інтерв'ю радіостанції "Європа-1" і телеканалу TF1, передає прес-служба Кремля.

"Що сталося? Був конфлікт, конфлікт виник на основі того, що колишній український Президент відмовився підписувати угоду з Євросоюзом про асоціацію, і Росія займала з цього питання певну позицію. Ми вважали, що в тому вигляді, в якому пропонувався цей документ, його підписувати дійсно недоцільно і це завдасть, в тому числі Росії, певний економічний збиток. Маю на увазі, що у нас з Україною 390 різних економічних угод і Україна є членом зони вільної торгівлі в рамках СНД. І ми не могли в такому ж режимі, як з членом зони вільної торгівлі, далі підтримувати з Україною економічні відносини. Ми про це говорили і сперечалися з нашими європейськими партнерами. Замість того щоб продовжувати з нами цей спір легітимними, дипломатичними засобами, наші європейські друзі і друзі зі Сполучених Штатів підтримали антиконституційний збройне захоплення влади. Ось що сталося. Ми не створювали цієї кризи, ми були противниками такого розвитку подій, але після того як відбувся антиконституційний переворот... Треба це визнати, врешті-решт...", - сказав Путін.

На думку Путіна, "не можна ніде, а особливо на пострадянському просторі, де не склалися ще державні структури, приводити до влади будь-які політичні сили за допомогою збройного перевороту, антиконституційного".

"Коли це сталося, то частина людей це визнала і пораділа, а частина людей, скажімо, на сході і півдні України, з цим не хоче змиритися. Потрібно вести переговори з тими людьми, які не прийняли цього перевороту, а не посилати до них танки, як Ви про це сказали, і не розстрілювати мирних громадян з літака, завдаючи ракетно-бомбові удари по мирних об'єктах", - заявив Путін.