ua en ru

Путін планує відвідати США для участі в сесії Генасамблеї ООН, - МЗС РФ

Путін планує відвідати США для участі в сесії Генасамблеї ООН, - МЗС РФ Фото: Володимир Путін

На ювілейному засіданні очікується рекордна кількість глав держав і урядів

Президент Російської Федерації Володимир Путін планує взяти участь у 70-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомили у прес-службі російського МЗС.

"Це велика подія в житті Організації. Цього року ми відзначаємо вже сьомий десяток цього форуму, який був створений після Перемоги у Великій вітчизняній війні і у Другій світовій війні. Очікується рекордна кількість глав держав і урядів. Наш Президент теж планує брати участь у цьому заході", - зазначив Лавров.

При цьому глава зовнішньополітичного відомства РФ не виключив проведення двосторонньої зустрічі між Путіним і Президентом США Бараком Обамою.

"Наші американські колеги посилають нам сигнали про те, що вони хочуть продовжувати підтримувати контакти. Якщо буде така пропозиція з їхнього боку, я думаю, Президент Росії Володимир Путін розгляне її конструктивно. Згадаю, що Генеральна асамблея ООН стане не єдиним форумом цієї осені, де Президенти Росії і США мають намір взяти участь. Крім зустрічей у рамках 70-річчя ООН очікуються ще саміт "Групи 20" в Антальї і саміт АТЕС на Філіппінах, це вже буде в листопаді", - наголосив Лавров.

Нагадаємо, сьогодні глава МЗС РФ в черговий раз наполіг на участі самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" в переговорах у нормандському форматі в Берліні 20 серпня. Водночас, за словами Лаврова, засідання "нормандської четвірки" на найвищому рівні найближчим часом не планується.

При цьому анонсовану на 24 серпня тристоронню зустріч лідерів України, Німеччини і Франції в російському МЗС не вважають "нормандським форматом".

Зазначимо, що напередодні Лавров звинуватив українського Президента Петра Порошенка у підтримці русофобії на Заході.