ua en ru

Путін оголосив склад Президентської адміністрації

Глава держави Володимир Путін 22 травня підписав укази про призначення керівництва адміністрації Президента РФ і Ради безпеки. Пост глави Президентської адміністрації зберіг за собою Сергій Іванов, повідомляє прес-служба Кремля.

Першими заступниками керівника адміністрації залишилися В'ячеслав Володін і Олексій Громов. Заступниками голови адміністрації були призначені колишній керівник апарату уряду РФ Антон Вайн і прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, який одночасно очолив президентську прес-службу.

Звільнені міністри Тетяна Голікова (Мінздоровсоцрозвитку), Андрій Фурсенко (Міносвіти), Ігор Щеголєв (Мінкомзв'язку), Юрій Трутнєв (Міністерство природних ресурсів) і Ельвіра Набіулліна (Мінекономрозвитку) стали помічниками Президента Росії, а Ігор Левітін (Мінтранс) - радником глави держави.

Секретарем Ради безпеки РФ залишився Микола Патрушев, проте його заступником був призначений екс-глава МВС Росії Рашид Нургалієв.

Крім того, сьогодні Путін своїми указами звільнив Сергія Приходько з посади помічника Президента, а Наталю Тімакову - з посади прес-секретаря глави держави. Швидше за все, остання повернеться під крило Медведєва і очолить прес-службу прем'єр-міністра.

Зберегли свої посади в адміністрації Лариса Бричева, яка була перепризначена помічником Президента - начальником Державно-правового управління президента, і Костянтин Чуйченко - начальник Контрольного управління Президента.

Юрій Ушаков, який раніше обіймав посаду заступника голови апарату уряду, став помічником Президента. Володимир Островенко був призначений на пост керівника протоколу голови держави. Він змінив Марину Ентальцеву, що займала цю посаду з 2008 р. Раніше Островенко займав пост керівника протоколу прем'єр-міністра - заступник голови апарату уряду РФ. Дмитро Калімуліним змінив Єву Василевську на посаді начальника референтури президента РФ. До цього він керував референтурою уряду.

На думку багатьох політологів, призначення більшості колишніх міністрів на ключові пости в Кремлі зробить з Президентської адміністрації фактично другий уряд, можливо, навіть більш впливове. Цікаво, що в адміністрації Путіна не знайшлося місця двом колишнім віце-прем'єрам - Ігорю Сечіну і Віктору Зубкову.

Нагадаємо, Президент РФ Володимир Путін вчора, 21 травня, оголосив склад оновленого російського уряду.